Изпитанията винаги разделят, те не обединяват. ... Българският народ винаги е

...
Изпитанията винаги разделят, те не обединяват. ... Българският народ винаги е
Коментари Харесай

Владимир Зарев: Изпитанията винаги разделят

" Изпитанията постоянно разделят, те не сплотяват. ... Българският народ постоянно е патил от това, че е бил доста разделян и разграничен. Политиците ни елементарни са привикнали да слагат ползите си над това, което вълнува хората, а те имат потребност сега от едно мощно, рационално и изпълнено с концепция за бъдещност ръководство ". Това сподели пред писателят Владимир Зарев. 

По думите му обединяването при тествания се случва само при " тази прелестна метафора Исус Христос ".

" Библията е един учебник за власт, да се изясни властта. Бог желае да откри своята власт, само че хората не престават да бъркат.... С някаква сладостна възхита аз предсказвам появяването на Исус от Назарет, на оня всеизвестен образец, който би трябвало да заличи насилието и да ни сплоти в името на любовта. Исус е човек и Бог. И тук е страшното знание, че на кръста ще бъдат разпънати по едно и също време и индивидът, само че и Богът. Ужасяващото страдалчество ще понесе индивидът, само че и Богът. Кръстът е общият съд и общата амнистия сред индивида и Бога. Исус Христос поема и изкупва двойнствената виновност и осъществява един нов, чужд до момента механизъм на властта - любовта. От този момента човечеството ще познава и един нов метод, по който може да се господства - посредством единодушието и любовта ". 

Писателят показа, че всеки ден се моли на Свети Иван Рилски да избави българския народ от изгубване.

" Напоследък се апелирам на Бог да се спре тази война, която промени света, която трансформира насилието в главен инструмент за решение на някакви персонални упоритости на един деспот. От месеци се апелирам и по тази причина пандемията да отмине нас и децата ни, тъй като тя по един необикновен и доста подъл метод промени света. Тя трансформира насилието в главен инструмент - насилието на страха и ужаса от дебнещата отвред опасност да се заразим, насилието на несвободата, тъй като бяхме заобиколени от разнообразни забрани. Пандемията ни лиши необикновеността.... Задължителното тъждество е форма на незначителност. Тази пандемия ни хвърли в една ужасяваща, заобикаляща ни отвред незначителност и това душевен умори хората и ги обърка. Тя визира цялото човечество и тази величественост на примитивния вирус, който побеждава интелигентния и несравним човек, това също ужасява хората и душевен ни направи разнообразни ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР